Q&A

Call Us
615.290.5836

Questions & Answers

Q1. What is your typical process for working with a new customer?

Answer: Typically, a threat assessment is conducted to help the customer determine the amount of agents required for a particular coverage. Our price is based on that threat assessment and the number of agents required.

Q2. What education and/or training do you have that relates to your work?

Answer: All of our agents have particular skill sets they bring to the table through professional military, law enforcement, or medical occupational specialties. As a prerequisite all of our agents have completed formal Executive Protection (Bodyguard) training through Department of State, DOD, FLETC, or have attended the proprietary November Group Executive Protection School.

Q3. Do you have a standard pricing system for your service? If so, please share the details here.

Answer: A standard price is set for short term EP coverages per agent and per day or half day. Longer term coverage’s can have a negotiated rate. Other rates may apply for specialized equipment such as vehicles, temporary security systems, thermal imaging security drones, specialized medical equipment etc.

Q4. How did you get started doing this type of work?

Answer: Assigned as a member and eventually promoted to manage a high threat security detail for a specialized unit within the government. 12 years assigned in this position. 20 years in law enforcement. My business partner and I started November group to provide similar services as government protection units, but to the private sector.

Q5. What types of customers have you worked with?

Answer: November Group works closely with members of the entertainment, and sports industries. We also provide coverage for high net worth individuals, their families, and several fortune 500 corporate clients. November Group also works with attorneys to protect clients in high stakes litigation and divorce cases.

Q6. Describe a recent project you are fond of. How long did it take?

Answer: November Group does not reveal our clients identities and never discusses coverage details. All of our agents are required to sign non-disclosure statements on a yearly basis and must have a need to know before being read in on coverage assignments.

Q7. What advice would you give a customer looking to hire a provider in your area of work?

Answer: Be wary of companies who promise to assign an off duty police officer to your detail. Close personal protection is an art form and the skill set required for such work is not taught in any police academy anywhere. If you decide to work with a company please ensure the company and agents they assign are licensed and properly insured. Many companies cut corners and employ gun permit holders, not licensed professionals. Many companies offering a bargain rate have no license or insurance. Ask to see a company and agent license before agreeing to contract services. November group will not work with any company who carries less than $3,000,000 in liability insurance. Also ask about their training programs and specialized services that are offered to their clients.

Q8. What questions should customers think through before talking to professionals about their project?

Answer: Is the security organization capable of providing a thorough threat assessment consultation? Can the organization provide bios of individual agents and documented training congruent to the services needed? Can the security agency provide proof of liability/ worker’s comp insurance coverage. Can the security agency provide proof of a valid company license and the valid licenses of their agents? Does the security agency assign paramedics or agents with tactical medical training to every detail? If requesting Executive Protection services ask what special qualifications the assigned agent brings to the table, i.e. Formal EP/bodyguard training, where did the agent aquire their experience providing such services.